4ΗΜΕΡΗ Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα από 16 έως 19 Νοεμβρίου 2017

4ΗΜΕΡΗ Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα από 16 έως 19 Νοεμβρίου 2017

817
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 697 3352140 (π. Γρηγόριος)
4ΗΜΕΡΗ Προσκυνηματική Εκδρομή
στα Ιεροσόλυμα από 16 έως 19 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16-11-2017 (1η ημέρα):
Συγκέντρωση στον Κορυδαλλό στις 4.30 το πρωΐ, επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά το σχετικό έλεγχο, πτήση  στις 7.30 το πρωΐ για το Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη στα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως˙ τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική Κολυμβήθρα, τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το Πραιτώριο, την Οδό του Μαρτυρίου και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Αποκαθήλωση, Φρικτό Γολγοθά, Πανάγιο Τάφο, τόπο ευρέσεως Τιμίου Σταυρού και τα λοιπά Παρεκκλήσια).  Έπειτα θα επισκεφθούμε στο Όρος των Ελαιών τον τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου και την Γεθσημανή όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, η Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας,  ο τόπος της προδοσίας του Κυρίου και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11/2017 (2η ημέρα):
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά της Γαλιλαίας και τον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και συμβολικό Βάπτισμα. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ και προσκύνημα στην Ιερά Μονή των Ποιμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11/2017 (3η ημέρα):
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο και την Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και στην Ιεριχώ την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ, για όσους επιθυμούν, θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11/2017 (4η ημέρα)
Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και το Καταμόνας όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για τελευταίο προσκύνημα στο Πανάγιο Τάφο και για αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο με ενδιάμεση στάση στη Λύδδα όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη στο αεροδρόμιο και μετά το σχετικό έλεγχο πτήση στις 7.45 το απόγευμα για Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ και Τελ Αβίβ – Αθήνα.
 • Φόροι και ΦΠΑ.
 • Φόροι αεροδρομίων και φόροι καυσίμων.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*superior στη Βηθλεέμ.
 • Πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Μετάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
 • Μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα.
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ