5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα 23 – 27 Ιουνίου 2018

5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα 23 – 27 Ιουνίου 2018

661
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 697 3352140 (π. Γρηγόριος)
5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα από 23 έως 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-6-2018 (1η ΗΜΕΡΑ):
Συγκέντρωση στον Κορυδαλλό στις 3.30 το πρωΐ, επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά το σχετικό έλεγχο, πτήση  στις 6.20 το πρωΐ για το Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη στα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως˙ τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική Κολυμβήθρα, το Πραιτώριο, την Οδό του Μαρτυρίου και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Αποκαθήλωση, Φρικτό Γολγοθά, Πανάγιο Τάφο, τόπο ευρέσεως Τιμίου Σταυρού και τα λοιπά Παρεκκλήσια).  Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ξεκούραση. Το βράδυ, για όσους επιθυμούν, συμμετοχή  σε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24-6-2018 (2Η ΗΜΕΡΑ):

Πρωϊνό και ακολούθως προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στην Βασιλική της Βηθλεέμ, στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Σπήλαιο των Τριών Μάγων και στην Ιερά Μονή (Λαύρα) του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα για να επισκεφθούμε την Ορεινή – Γενέτειρα του Τιμίου Προδρόμου, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών – Καταμόνας, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-6-2018 (3Η ΗΜΕΡΑ):
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεριχώ. Προαιρετική επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος. Ακολούθως προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφθούμε στη Γεθσημανή, τον τόπο όπου λιθοβολήθηκε ο Πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος,  τον τόπο της Προδοσίας του Ιησού και τον Τάφο της Παναγίας, όπου βρίσκεται και η Ιερά Εικόνα της Ιεροσολυμίτισσας, και αμέσως μετά την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΤΡΙΤΗ 26-6-2018 (4Η ΗΜΕΡΑ):
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά και τον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και συμβολικό Βάπτισμα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27-6-2018 (5Η ΗΜΕΡΑ):
Πρωινό και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών. Ακολούθως προσκύνημα  στις Ιερές Μονές Παναγίας Σεϊδανάγιας και Μεγάλης Παναγίας εντός της παλαιάς πόλεως και ελεύθερος χρόνος για τελευταίο προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και για αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ με ενδιάμεση στάση για προσκύνημα στη Λύδα, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και μετά το σχετικό έλεγχο, πτήση στις 7.55 το απόγευμα για Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ και Τελ Αβίβ – Αθήνα.
 • Φόροι και ΦΠΑ.
 • Φόροι αεροδρομίων και φόροι καυσίμων.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*superior στη Βηθλεέμ.
 • Πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά.
 • Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Μετάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
 • Μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα.
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση.
 • Αρχηγός – Συνοδός.
Χρήσιμες Πληροφορίες
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ