Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΑ Κάθε σύζυγος πρέπει να έχη στην καρδιά του τον άλλο

Κάθε σύζυγος πρέπει να έχη στην καρδιά του τον άλλο

378
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

Ο πνευματικός πατέρας βοηθά το ζεύγος να ξεπεράση τα όποια προβλήματα αναφύονται στη διάρκεια της κοινής πορείας, και το οδηγεί να βιώση την αγάπη του Χριστού.

Τονίζει από την αρχή αυτό που η μακρά πείρα έχει δείξει, ότι δηλαδή κάθε σύζυγος πρέπει να έχη στην καρδιά του τον άλλο, αλλά όπωσδήποτε πιο πάνω να έχει τον Θεό. Διαφορετικά, ξεφεύγουν από τον σκοπό του γάμου, και η αγάπη μεταξύ τους δεν θα αντέξη στον χρόνο και στις καταιγίδες των πειρασμών.

Κάποιος, μετά από μία εικοσαετία φαινομενικά ήρεμης συζυγική ζωής, άρχισε ξαφνικά να έχη σοβαρά προβλήματα με την γυναίκα του, και κατέφυγε στον γέροντα Παΐσιο.

Την σύζυγο την αγαπούμε, αλλά μόνο τον Θεό λατρεύουμε

Ο Γέροντας τον άκουσε προσεκτικά, προσευχήθηκε μυστικά, και κατόπιν τον ρώτησε: «Όταν παντρεύτηκες, την αγαπούσες την γυναίκα σου;» «Μόνο; Την λάτρευα!» ήταν η απάντηση.

Και ο Γέροντας διέκρινε την αιτία του προβλήματος: «Εσύ φταις», του λέει, «την σύζυγο την αγαπούμε, αλλά μόνο τον Θεό λατρεύουμε». Και αργότερα σχολίασε ο ίδιος: «Ο Θεός έβλεπε ότι συνέχιζαν τον λανθασμένο δρόμο τους, που στηριζόταν μόνο στην ανθρώπινη αγάπη, και πήρε την Χάρι Του για να τους συνεφέρη».