Στις αρχές του 2006, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού έκρινε απαραίτητη τη δημιουργία μιας μεγάλης εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, για χρήση κατά τις Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και των Παρακλήσεων της Παναγίας μας αλλά και για την προστασία και σκέπη της Ενορίας μας. Έτσι λοιπόν παραγγείλαμε το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Παμμακαρίστου, το οποίο τοποθετήσαμε στο Άγιο Βήμα του κεντρικού μας Ναού, πίσω από την Αγία Τράπεζα.

Το Νοέμβριο του 2006 αποφασίσαμε να επενδύσουμε την Εικόνα με αργυρό πουκάμισο και, αφού συγκεντρώσαμε τα χρήματα από ευλαβείς ενορίτες μας, δώσαμε την παραγγελία. Τα Χριστούγεννα του 2006 η Παναγία η Παμμακάριστος, επενδεδυμένη με αργυρό πουκάμισο, εκτέθηκε σε προσκύνηση για πρώτη φορά κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε και πάλι στο Άγιο Βήμα, μέσα σε πρόχειρη κορνίζα. Την 1η Ιανουαρίου 2007 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος καθιέρωσε με το Άγιο Μύρο την Εικόνα.

Ύστερα από πιέσεις πολλών Χριστιανών που επιθυμούσαν να προσκυνούν την Εικόνα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να βγει η Εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Βήμα και να τοποθετηθεί σε ξυλόγλυπτο και επίχρυσο προσκυνητάριο, αντίγραφο του προσκυνηταρίου της Παναγίας της Παμμακαρίστου που βρίσκεται στο Φανάρι. Παραγγέλθηκε το προσκυνητάριο και ταυτόχρονα προσδιορίστηκε το σημείο που θα τοποθετηθεί, το οποίο αποφασίστηκε να διαμορφωθεί σε Παρεκκλήσιο προς τιμήν της Παναγίας της Παμμακαρίστου, εορταζόμενο την 21η Νοεμβρίου κατά τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Το Νοέμβριο του 2008 η Εικόνα τοποθετήθηκε στο ξυλόγλυπτο επίχρυσο προσκυνητάριο και ο χώρος διαμορφώθηκε σε Παρεκκλήσιο. Την 21η Νοεμβρίου 2008 τελέσθηκε η πρώτη Πανήγυρις του Παρεκκλησίου. Τον Οκτώβριο του 2009 τοποθετήθηκε το ξυλόγλυπτο επίχρυσο Τέμπλο του Ιερού Παρεκκλησίου.

Στην Παναγία καταφεύγουν καθημερινά πολλοί Χριστιανοί και ζητούν την βοήθεια και τις πρεσβείες της, καθώς επιτελεί, σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, πολλά θαύματα.

Η αγιογράφηση του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας της Παμμακαρίστου ξεκίνησε το 2015.