Home ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΗΧΗΤΙΚΑ «Ελάτε να δείτε μια γιαγιά που έγινε νέα» (VIDEO) – Μητροπολίτης Μόρφου...

«Ελάτε να δείτε μια γιαγιά που έγινε νέα» (VIDEO) – Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος

1742

Κήρυγμα Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του αγίου Δημητρίου   στον ομώνυμο ιερό ναό του αγίου στο χωριό Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας (25.10. 2016).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στην κατά σάρκα γιαγιά του την Μυροφόρα. Μας περιγράφει έναν άνθρωπο ο οποίος αγάπησε τον κόπο, την υπομονή, την μετάνοια και τον αγώνα στη ζωή της όπως οι περισσότερες γιαγιάδες και παππούδες της τότε εποχής. Και αυτός ο αγώνας και η υπομονή της είχε την ανάλογη ανταπόδοση την ώρα της εξόδου της ψυχής της από τον Πανοικτίρμονα Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο.

Σημαντικό είναι το μήνυμα που μετέφερε η γιαγιά η Μυροφόρα από τον Ουρανό στον κουρασμένο τούτο κόσμο. Και το μήνυμα είναι ότι «η παρθενία δεν είναι μόνο η σωματική που νομίζουν οι άνθρωποι. Αλλά η παρθενία βρίσκεται στον νουν». Το μήνυμα αυτό θυμίζει την ησυχαστική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Παράδοση που κυρίως συντηρούν και πράττουν οι μοναχοί. Βλέπουμε όμως ότι και μια γιαγιά της Κύπρου μπορεί να τηρεί τον νουν καθαρό.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μόρφου Κύπρου
Επιλογή & Επεξεργασία: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού