Home ΠΟΛΥΜΕΣΑ VIDEO Σήμερα έχουμε ανάγκη μετανοίας για να περιοριστεί το κακό του παγκοσμίου πολέμου...

Σήμερα έχουμε ανάγκη μετανοίας για να περιοριστεί το κακό του παγκοσμίου πολέμου (VIDEO)

1270

Στο παρόν απόσπασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος αναφέρει τα δώρα που έλαβε από τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό ο παππούς Χατζηφλουρέντζος.

Ο Σεβασμιώτατος περιγράφει ότι το βασικό δώρο του Θεού στον παππού Χατζηφλουρέντζο, ήταν αυτό της μετανοίας. Αυτό είναι άλλωστε που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και τελικά όλη η ανθρωπότητα προκειμένου να περιοριστεί το μεγάλο κακό ενός παγκοσμίου πολέμου που φαίνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει.

Επιπλέον, ο Θεός χαρίτωσε τον παππού Χατζηφλουρέντζο με το δώρο των δακρύων τόσο για εκείνον όσο και για όλον τον κόσμο καθώς και με αυτό της προφητείας. Ένα όμως πάρα πολύ σημαντικό δώρο, όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος, είναι η «δια Χριστόν σαλότητα» που είχε ο παππούς για την διατήρηση του ταπεινού φρονήματος. Διότι, το ταπεινό φρόνημα είναι το θεμέλιο κάθε αρετής και αυτό που διαφυλάσσει κάθε δώρο από τον Θεό.

Η ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκονοίκου στο Πλατύ Αγλαντζιάς στις 9 Ιουνίου 2017. Στην ομιλία παρευρέθηκαν η Αδελφή Ελισάβετ, κόρη του Γέροντος Χατζηφλουρέντζου, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου, ο Κοινοτάρχης Μηλιάς Αμμοχώστου Αντώνης Καραντώνης και άλλοι συγχωριανοί που γνώρισαν από κοντά κατά τα παιδικά τους χρόνια τον άνθρωπο του Θεού Χατζηφλουρέντζο.

Πηγή – Παραγωγή: RumOrthodox
Επεξεργασία & Επιλογή: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού