Home ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ O 1ος κοινός εορτασμός των τριών Οσίων νέων Ασκητών (ΦΩΤΟ)

O 1ος κοινός εορτασμός των τριών Οσίων νέων Ασκητών (ΦΩΤΟ)

1913

Με λαμπρότητα πανηγύρισε τον 1ο κοινό εορτασμό των τριών Οσίων νέων Ασκητών, Παϊσίου του Αγιορείτου, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και Ιακώβου του εν Ευβοία, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017.

Σε αυτόν τον Ιερό Ναό βρίσκεται η πρωτότυπη εικόνα των Τριών Οσίων Νέων Ασκητών, που φιλοτεχνήθηκε πριν αγιοκαταταχθούν και οι τρεις νέοι Άγιοι, το έτος 2010, με πρωτοβουλία και έμπνευση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού. Το ιερό εικόνισμα είναι αναγεννησιακής τέχνης και απεικονίζει με μεγάλη επιτυχία τους Οσίους Πατέρες. Δεν υπάρχουν φωτοστέφανα, αφού το έτος 2010 δεν είχε αγιοκαταταχθεί κανένας από τους εικονιζόμενους. Διακρίνεται όμως φωτισμός γύρω από τα πρόσωπά τους, λεπτομέρεια που προβάλει την αγιότητα.

Η 20ή Δεκεμβρίου επιλέχθηκε και καθιερώθηκε στον Ιερό Ναό ως ημέρα κοινού εορτασμού των Τριών Οσίων, υπολογίζοντας το χρονικό διάστημα από την 27η Νοεμβρίου που αγιοκατατάχθησαν οι Άγιοι Πορφύριος και Ιάκωβος, έως την 13η Ιανουαρίου που αγιοκατατάχθηκε ο Άγιος Παΐσιος. Μεσολαβούν 48 ημέρες. Το μέσο αυτού του χρονικού διαστήματος, η 24η ημέρα, είναι η 20ή Δεκεμβρίου.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων για πρώτη φορά, προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Ιωάννου Μαρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Νικαίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Αθανάσιος Λειβαδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στους βίους και τη διδασκαλεία των τριών τιμομένων Αγίων.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην επαφή των τριών Οσίων με το σύγχρονο κόσμο, καθώς και στια δύο μεγάλα χαρίσματά τους, της αγάπης και της ταπεινώσεως.

Τέλος, συνεχάρη το εκκλησιαστικό συμβούλιο για αυτήν την προφητική πρωτοβουλία, όπως είπε χαρακτηριστικά, της δημιουργίας αυτής της περίφημης εικόνας  το έτος 2010, η οποία θα αποτελέσει κειμήλιο για τον Ιερό Ναό στους αιώνες.

Να σημειωθεί ότι 70.000 καλαίσθητα αντίγραφα της Εικόνος, έχουν παραχθεί από τον Ιερό Ναό και έχουν σταλεί σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ρωσία, Καναδά) ως ευλογία δωρεάν.

Ο κοινός εορτασμός θα τελείται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού στις 20 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες από τον 1ο κοινό εορτασμό των τριών Οσίων νέων Ασκητών στην ενορίας μας (Δεκέμβριος 2017). Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.